<h2>Συστεγαζόμενα Φαρμακεία Βασιλική Φράγκου - Αντώνιος Γεωργακόπουλος </h2><p>Εθνικής Αντιστάσεως 1, Πλατεία Αγίου Βασιλείου, Τρίπολη</p> <h2>Συστεγαζόμενα Φαρμακεία Βασιλική Φράγκου - Αντώνιος Γεωργακόπουλος </h2><p>Εθνικής Αντιστάσεως 1, Πλατεία Αγίου Βασιλείου, Τρίπολη</p> <h2>Συστεγαζόμενα Φαρμακεία Βασιλική Φράγκου - Αντώνιος Γεωργακόπουλος</h2><p> Εθνικής Αντιστάσεως 1, Πλατεία Αγίου Βασιλείου, Τρίπολη</p> <h2>Συστεγαζόμενα Φαρμακεία Βασιλική Φράγκου - Αντώνιος Γεωργακόπουλος </h2><p>Εθνικής Αντιστάσεως 1, Πλατεία Αγίου Βασιλείου, Τρίπολη</p>
Previous Next
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Συστεγαζόμενα Φαρμακεία | Τρίπολη

Βασιλική Φράγκου - Αντώνιος Γεωργακόπουλος

 

 Ο ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΑΣ 

Βασικός στόχος της καθημερινότητας μας είναι η ορθή χρήση των σκευασμάτων που χορηγούνται στους ασθενείς του φαρμακείου μας. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της υπεύθυνης και έγκυρης πληροφόρησης που παρέχουμε στα άτομα που μας επιλέγουν, τόσο για  τα συνταγογραφούμενα  φάρμακα (επεξήγηση οδηγιών θεράποντα ιατρού) όσο και για τα ΜΗ συνταγογραφούμενα φάρμακα, συμπληρώματα διατροφής,  προϊόντα αυτοφροντίδας και αυτοθεραπείας ήπιων περιπτώσεων, π.χ. αναλγητικά, τοπικά αντιφλεγμονώδη,  αντιβηχικά, αντιμετώπιση εποχικού κρυολογήματος, τσιμπήματα, πρώτες βοήθειες κ.α..
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην εκπαίδευση και καθοδήγηση του ασθενή όσον αφορά την ορθολογική χρήση των φαρμάκων/σκευασμάτων  (συμφώνα με τις οδηγίες του ιατρού του) και την αποφυγή ατυχημάτων από κακή χρήση (π.χ. αλληλεπιδράσεις φάρμακου-φάρμακου, λήψη τοξικής δόσης κ.α.), λαμβάνοντας πάντα υπ όψιν τις ιδιαιτερότητες κάθε περίπτωσης.
Από την συμβουλευτική μας δεν θα μπορούσε να λείπει η συμβουλή ομορφιάς και υγείας του δέρματος. Βάσει των ειδικών αναγκών κάθε δέρματος καταλήγουμε στο κατάλληλο δερμοκαλλυντικό για εσάς μέσα από μια πλούσια γκάμα προϊόντων φτάνοντας ένα βήμα πιο κοντά στο επιθυμητό αποτέλεσμα, ένα υγιές και όμορφο δέρμα στο πέρασμα του χρόνου.
 
 ΓΑΛΗΝΙΚΑ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ 
 
Το στοίχημα της θεραπευτικής επιστήμης τα τελευταία χρόνια είναι η εξατομικευμένη θεραπεία. Όπως οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί μεταξύ τους, έτσι είναι και οι ασθένειες. Γι’ αυτό η ίδια αγωγή δεν ταιριάζει πάντα σε όλους. Κάθε ασθενής αναζητά την καλύτερη δυνατή θεραπευτική αγωγή και σήμερα η επιστήμη βοηθά σε αυτό. Διαχρονικά, μια απο τις σημαντικότερες εργασίες ενός φαρμακοποιού αποτελεί η παρασκευή σκευασμάτων στο εργαστήριο του (σύμφωνα με τη συνταγή του αρμόδιου ιατρού). Έχοντας επενδύσει σε αυτόν τον τομέα τόσο σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, όσο και στην επιστημονική κατάρτιση, στο φαρμακείο μας παρασκευάζονται πάσης φύσεως γαλήνικα σκευάσματα - πλην των ενδοφλεβίως χορηγουμένων - όπως δερματικά, κάψουλες, δισκία, πόσιμα εναιωρήματα-σιρόπια, υπόθετα κ.α. για κάθε ασθενή. Διαθέτουμε τον απαραίτητο εξοπλισμό (αναλυτικούς ζυγούς, αναδευτήρες τύπου Unguator, θερμικές πλάκες ανάδευσης κ.α.) και πληθώρα αντιδραστηρίων από πιστοποιημένους διεθνώς προμηθευτές (ISO, G.M.P.).
 
 
 
 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ CareHub 
 
 
Το φαρμακείο μας είναι εξοπλισμένο με τον τελευταίας τεχνολογίας σταθμό CareHub. Ο σταθμός CareHub είναι μία καινοτόμα τεχνολογία, η οποία δίνει τη δυνατότητα σε μεγάλο αριθμό ανθρώπων να ελέγχουν βασικές παραμέτρους της υγείας τους, χωρίς την ανάγκη συνδρομής κάποιου εξειδικευμένου επαγγελματία.
 
Ο σταθμός CareHub είναι ουσιαστικά ένας Αυτοματοποιημένος Σταθμός Καταγραφής Σωματικών Παραμέτρων και Πληροφοριών Υγείας (health kiosk ή health station κατά τη διεθνή ορολογία και πρακτική).  Ο σταθμός CareHub χρησιμοποιεί μετρητικές συσκευές υψηλής πιστότητας και πατενταρισμένα ηλεκτρονικά κυκλώματα, καθώς και ένα ειδικά σχεδιασμένο user interface, διαχειριζόμενο από το χρήστη μέσω της ενσωματωμένης οθόνης αφής. Ο συνδυασμός των ανωτέρω επιτρέπει στους χρήστες του σταθμού να επιτελούν μετρήσεις και να λαμβάνουν αποτελέσματα για βασικές παραμέτρους της υγείας τους, όπως η αρτηριακή πίεση και οι καρδιακοί παλμοί, το ποσοστό οξυγόνου στο αίμα, το σωματικό βάρος και ο Δείκτης Μάζας Σώματος, και τέλος, το ποσοστό σωματικού λίπους.  Και όλα αυτά σε μία συνεδρία που δεν διαρκεί πάνω από 10 λεπτά στο σύνολό της.
 

 ΜΕΤΣΗΣΗ ΠΙΕΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΑΚΩΝ ΠΑΛΜΩΝ

Μέσω αυτού του σετ μετρήσεων, έχετε τη δυνατότητα να μετρήσετε τη συστολική και διαστολική σας πίεση, καθώς και τον αριθμό των καρδιακών σας παλμών.  Τα αποτελέσματα της μέτρησης παρέχονται σε σύγκριση με πίνακα αναφοράς φυσιολογικών και μη φυσιολογικών τιμών.
 
 

 ΜΕΤΡΗΣΗ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΟΞΥΓΟΝΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ

Με συτή τη μέτρηση, έχετε τη δυνατότητα να μετρήσετε το ποσοστό οξυγόνου που βρίσκεται διαλυμένο στο αίμα σας και μεταφέρεται από την αιμοσφαιρίνη σας. Το ποσοστό οξυγόνου στο αίμα αποτελεί μία πολύ σημαντική μέτρηση, η οποία δίνει μία γενική άποψη για την ικανότητα κορεσμού του αίματος με οξυγόνο από το αναπνευστικό σύστημα.
 
 
 ΜΕΤΡΗΣΗ ΣΩΜΑΤΙΚΟΥ ΒΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΙΚΤΗ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
Μετρήστε το σωματικό σας βάρος με εύκολο και άμεσο τρόπο, απλά καθισμένοι στο σταθμό CareHub.  Παράλληλα, έχοντας δώσει το φύλο και το ύψος σας στα πρώτα βήματα χρήσης του εξοπλισμού, αυτόματα υπολογίζεται και ο Δείκτης Μάζας Σώματος (Body Mass Index, BMI), ο οποίος συγκρίνει το βάρος μας με το ύψος και το φύλο, και κατηγοριοποιεί το αποτέλεσμα σε διάφορες κατηγορίες.
 
 
 ΜΕΤΡΗΣΗ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΣΩΜΑΤΙΚΟΥ ΛΙΠΟΥΣ
Μετρήστε το ποσοστό του σωματικού σας λίπους, εύκολα και γρήγορα, απλά εισάγοντας στα πρώτα βήματα χρήσης του CareHub, το φύλο, το ύψος και την ηλικία σας. Απλώς, την ώρα που θα επιλέξετε τη συγκεκριμένη μέτρηση, ακουμπήστε τις παλάμες σας στους δύο μεταλλικούς αισθητήρες και τα αποτελέσματα θα σας δείξουν το ποσοστό σωματικού λίπους, καθώς και σε ποια κατηγορία αποτελεσμάτων βρίσκεστε.
 
 
 ΤΕΣΤ ΔΥΣΧΡΩΜΑΤΟΨΙΑΣ
Με αυτή τη δοκιμή, έχετε τη δυνατότητα, μέσα από την παράθεση ειδικά σχεδιασμένων σχημάτων, να εξετάσετε το κατά πόσο πάσχετε από δυσχρωματοψία. Δηλαδή, το κατά πόσο είναι δυνατόν να αντιληφθείτε πλήρως τα χρώματα.  Σε περιπτώσεις δυσχρωματοψίας, υπάρχει αδυναμία στο να διακρίνουμε το κόκκινο (πρωτανοπία), το πράσινο (δευτερανοπία) ή το κυανό (τριτανοπία).
 
 
 ΤΕΣΤ ΜΝΗΜΗΣ
Ένα ειδικά διαμορφωμένο τεστ που πραγματοποιείται μέσα από μία σειρά ερωτήσεων ειδικά σχεδιασμένων για να υπολογίζουν την προδιάθεση για τη νόσο Alzheimer.
 
 
 
 ΤΕΣΤ ΕΘΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΝΙΚΟΤΙΝΗ
Ένα τεστ που μπορεί να αναγνωρίσει μέσα από διαδραστικές ερωτήσεις τα επίπεδα εθισμού ενός ατόμου στη νικοτίνη.
 
 
 
 
 ΤΕΣΤ ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗΣ
Το τεστ αυτό είναι ειδικά σχεδιασμένο ώστε ακολουθώντας μία σειρά ερωτήσεων βάσει του αλγορίθμου FRAX να υπολογίζει τη πιθανότητα για παρουσίασης οστεοπόρωσης στα επόμενα 10 χρόνια.
 
 
 
 ΤΕΣΤ ΑΚΟΗΣ
Μέσα από ένα τεστ θετικών ή αρνητικών απαντήσεων αναδεικνύεται η πιθανή ανάγκη για το χρήστη να επισκεφτεί έναν εξειδικευμένο ιατρό στο πεδίο της ακοής για περαιτέρω εξέταση.