2710222285 Eθν. Αντιστάσεως & Τ. Σεχιώτη, Πλατεία Αγ. Βασιλείου
hero image
 
 
 

Συστεγαζόμενα Φαρμακεία | Τρίπολη

Βασιλική Φράγκου - Αντώνιος Γεωργακόπουλος

 

 

 Ο ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΑΣ 

Βασικός στόχος της καθημερινότητας μας είναι η ορθή χρήση των σκευασμάτων που χορηγούνται στους ασθενείς του φαρμακείου μας. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της υπεύθυνης και έγκυρης πληροφόρησης που παρέχουμε στα άτομα που μας επιλέγουν, τόσο για  τα συνταγογραφούμενα  φάρμακα (επεξήγηση οδηγιών θεράποντα ιατρού) όσο και για τα ΜΗ συνταγογραφούμενα φάρμακα, συμπληρώματα διατροφής,  προϊόντα αυτοφροντίδας και αυτοθεραπείας ήπιων περιπτώσεων, π.χ. αναλγητικά, τοπικά αντιφλεγμονώδη,  αντιβηχικά, αντιμετώπιση εποχικού κρυολογήματος, τσιμπήματα, πρώτες βοήθειες κ.α..
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην εκπαίδευση και καθοδήγηση του ασθενή όσον αφορά την ορθολογική χρήση των φαρμάκων/σκευασμάτων  (συμφώνα με τις οδηγίες του ιατρού του) και την αποφυγή ατυχημάτων από κακή χρήση (π.χ. αλληλεπιδράσεις φάρμακου-φάρμακου, λήψη τοξικής δόσης κ.α.), λαμβάνοντας πάντα υπ όψιν τις ιδιαιτερότητες κάθε περίπτωσης.
Από την συμβουλευτική μας δεν θα μπορούσε να λείπει η συμβουλή ομορφιάς και υγείας του δέρματος. Βάσει των ειδικών αναγκών κάθε δέρματος καταλήγουμε στο κατάλληλο δερμοκαλλυντικό για εσάς μέσα από μια πλούσια γκάμα προϊόντων φτάνοντας ένα βήμα πιο κοντά στο επιθυμητό αποτέλεσμα, ένα υγιές και όμορφο δέρμα στο πέρασμα του χρόνου.
 
 

 

 

 ΓΑΛΗΝΙΚΑ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ 
 
Το στοίχημα της θεραπευτικής επιστήμης τα τελευταία χρόνια είναι η εξατομικευμένη θεραπεία. Όπως οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί μεταξύ τους, έτσι είναι και οι ασθένειες. Γι’ αυτό η ίδια αγωγή δεν ταιριάζει πάντα σε όλους. Κάθε ασθενής αναζητά την καλύτερη δυνατή θεραπευτική αγωγή και σήμερα η επιστήμη βοηθά σε αυτό. Διαχρονικά, μια απο τις σημαντικότερες εργασίες ενός φαρμακοποιού αποτελεί η παρασκευή σκευασμάτων στο εργαστήριο του (σύμφωνα με τη συνταγή του αρμόδιου ιατρού). Έχοντας επενδύσει σε αυτόν τον τομέα τόσο σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, όσο και στην επιστημονική κατάρτιση, στο φαρμακείο μας παρασκευάζονται πάσης φύσεως γαλήνικα σκευάσματα - πλην των ενδοφλεβίως χορηγουμένων - όπως δερματικά, κάψουλες, δισκία, πόσιμα εναιωρήματα-σιρόπια, υπόθετα κ.α. για κάθε ασθενή. Διαθέτουμε τον απαραίτητο εξοπλισμό (αναλυτικούς ζυγούς, αναδευτήρες τύπου Unguator, θερμικές πλάκες ανάδευσης κ.α.) και πληθώρα αντιδραστηρίων από πιστοποιημένους διεθνώς προμηθευτές (ISO, G.M.P.).
 
 
 
 


 

 ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΕΠΟΧΙΚΟΥ ΑΝΤΙΓΡΙΠΙΚΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ - ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ - ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΝΤΙΤΕΤΑΝΙΚΟΥ ΟΡΟΥ 

 

Η γρίπη είναι μια μεταδοτική νόσος του αναπνευστικού συστήματος προκαλούμενη από τον ιό της γρίπης. Μπορεί να προκαλέσει ήπια έως σοβαρή νόσο και κάποιες φορές να οδηγήσει ακόμα και στο θάνατο.
Ο αποτελεσματικότερος τρόπος πρόληψης είναι ο εμβολιασμός με το αντιγριπικό εμβόλιο, το οποίο, όταν χορηγηθεί σωστά και έγκαιρα, προφυλάσσει από τη μετάδοση του ιού της γρίπης, συμβάλλοντας στην προστασία από τις σοβαρές επιπλοκές της γρίπης καθώς και την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας.
Το αντιγριπικό εμβόλιο πρέπει να χορηγείται έγκαιρα και πριν την έναρξη της συνήθους περιόδου εμφάνισης της έξαρσης των κρουσμάτων γρίπης, δεδομένου ότι απαιτούνται περίπου 2 εβδομάδες για την επίτευξη ανοσολογικής απάντησης. Κατά προτίμηση ο εμβολιασμός θα πρέπει να ολοκληρώνεται τουλάχιστον 4-6 εβδομάδες προ της ενάρξεως του ετήσιου επιδημικού κύματος της γρίπης στην Ελλάδα. O εμβολιασμός συνεχίζεται καθ’ όλη τη διάρκεια της εποχικής γρίπης για άτομα για τα οποία ενδείκνυται ο εμβολιασμός και δεν πρόλαβαν να εμβολιαστούν εγκαίρως.
Στο Φαρμακείο μας κάθε χρόνο διενεργούμε εκατοντάδες εμβολιαστικές πράξεις έναντι της γρίπης με ασφάλεια στον - ανεξάρτητο από το φαρμακοπωλείο - χώρο που έχουμε φτιάξει ("POINT OF CARE"), όπου ο πολίτης λαμβάνει και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που σχετίζονται με τον εμβολιασμό (π.χ. πιθανές παρενέργειες και διαχείριση τους, προφυλάξεις κ.α.).


 


 

 

 ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΑΧΕΩΣ ΕΛΕΓΧΟΥ SARS-COV2 Covid-19 Rapid Antigen Detection Tests 

 

Στο Φαρμακείο μας μπορείτε να λάβετε και υπηρεσίες ταχείας ανίχνευσης του αντιγόνου SARS-COV2 Covid-19 Rapid Antigen Detection Tests, με ασφάλεια στο χώρο ‘’POINT OF CARE’’, με την άμεση καταχώρηση του αποτελέσματος και την εκτύπωση των σχετικών εγγράφων.
Η διενέργεια της υπηρεσίας γίνεται σε ξεχωριστό χώρο από το φαρμακοπωλείο τηρώντας όλα τα πρωτόκολλά ασφάλειας.