2710222285 Eθν. Αντιστάσεως & Τ. Σεχιώτη, Πλατεία Αγ. Βασιλείου
hero image
 
 
 

Συστεγαζόμενα Φαρμακεία | Τρίπολη

Βασιλική Φράγκου - Αντώνιος Γεωργακόπουλος

 

Στα Συστεγαζόμενα Φαρμακεία Βασιλική Φράγκου - Αντώνιος Γεωργακόπουλος, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 1, στην Τρίπολη μπορείτε να βρείτε πληθώρα προϊόντων υγείας και ομορφιάς σε συνεργασία με τις πιο γνωστές εταιρίες φαρμακευτικών προϊόντων. Συμβουλευτείτε το έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό μας για την ορθότερη δυνατή επιλογή προϊόντων σύμφωνα με τις ανάγκες του δικού σας οργανισμού. Στο φαρμακείο μας θα βρείτε:

 

 ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
Ο σύγχρονος τρόπος ζωής καθιστά δύσκολη έως αδύνατη την επαρκή πρόσληψη των απαραίτητων θρεπτικών μικροσυστατικών μέσω της διατροφής. Τα συμπληρώματα διατροφής καλύπτουν τις ανάγκες του οργανισμού λειτουργώντας ως συμπλήρωμα και όχι ως υποκατάστατο των θρεπτικών συστατικών που λαμβάνονται μέσω της διατροφής. Απευθύνονται τόσο στον υγιή πληθυσμό ανάλογα με τις ανάγκες και τα χαρακτηριστικά του τρόπου ζωής του, όσο και σε ασθενείς από διάφορα νοσήματα τα οποία μπορεί να προκαλούν ή να προκαλούνται από μια συγκεκριμένη διατροφική έλλειψη ή ακόμη η θεραπεία τους με συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή να οδηγεί κάποια διατροφική έλλειψη.
Η χορήγηση των συμπληρωμάτων διατροφής απαιτεί στενή συνεργασία με τον φαρμακοποιό για την επιλογή του κατάλληλου σκευάσματος με βάση τις ανάγκες και τα ειδικά χαρακτηριστικά του κάθε οργανισμού αλλά και για την διασφάλιση της σωστής χρήσης του ώστε να μεγιστοποιούνται τα οφέλη του συμπληρώματος για τον οργανισμό. Στο φαρμακείο μας θα βρείτε ποικιλία συμπληρωμάτων διατροφής από τις πλέον αξιόπιστες εταιρείες στην φαρμακευτική αγορά καθώς και κατάλληλα καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό που θα ακούσει τις ανάγκες σας και θα σας προτείνει το κατάλληλο σκεύασμα και τον σωστό τρόπο χρήσης του.
 
ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ
Οι βιταμίνες είναι φυσικές ουσίες με πολύ σημαντικό ρόλο στην φυσιολογική ανάπτυξη και λειτουργία του οργανισμού ρυθμίζοντας σημαντικές μεταβολικές διεργασίες. Οι βιταμίνες διακρίνονται σε δύο βασικές ομάδες: τις λιποδιαλυτές βιταμίνες (Α, D, Κ καιE ) οι οποίες αποθηκεύονται στον οργανισμό και τις υδατοδιαλυτές ( Β και C) , οι οποίες δεν αποθηκεύονται και ως εκ τούτου θα πρέπει να λαμβάνονται σε καθημερινή βάση. Η έλλειψή τους μπορεί να εκδηλωθεί με μια ποικιλία συμπτωμάτων όπως κόπωση, αδυναμία, διαταραχές ύπνου και διάθεσης μέχρι και εμφάνιση παθήσεων. Η διατροφική έλλειψη των βιταμινών μπορεί να οφείλεται σε ανεπαρκή διαιτητική πρόσληψη, σε διαταραχές πέψης και απορρόφησής τους και σε αυξημένες μεταβολικές ανάγκες του οργανισμού. Η χορήγηση των βιταμινών θα πρέπει να γίνεται σε στενή συνεργασία με τον φαρμακοποιό σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε οργανισμού (ηλικία, ύπαρξη νόσου, φαρμακευτική αγωγή) και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του τρόπου ζωής (κάπνισμα, στρες, αλκοόλ).  Το φαρμακείο μας διαθέτει 
 
ΠΟΛΥΒΙΤΑΜΙΝΕΣ
Τα πολυβιταμινούχα σκευάσματα κατέχουν σημαντική θέση ανάμεσα στα συμπληρώματα διατροφής καθώς καλύπτουν συνδυασμό αναγκών του οργανισμού σε θρεπτικά στοιχεία με τη λήψη ενός μόνο σκευάσματος. Αποτελούν την ιδανική λύση σε καταστάσεις που παρατηρείται έλλειψη περισσότερων του ενός θρεπτικών στοιχείων ή σε περιπτώσεις που είναι απαραίτητη η συνεργική δράση περισσότερων του ενός θρεπτικών στοιχείων. Η επιλογή και η χορήγηση ενός πολυβιταμινούχου σκευάσματος  θα πρέπει να γίνεται σε στενή συνεργασία του καταναλωτή με τον φαρμακοποιό ανάλογα με την ηλικία, το φύλο και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του (καπνιστής, αθλητής, έγκυος, υποκείμενα νοσήματα που προκαλούν αυξημένες διατροφικές ανάγκες κ.τ.λ.). 
 
ΜΕΤΑΛΛΑ ΚΑΙ ΙΧΝΟΣΤΟΙΧΕΙΑ
Τα μέταλλα αποτελούν μια μεγάλη ομάδα.
Τα μέταλλα αποτελούν ανόργανες ουσίες που δεν συντίθεται από τον ανθρώπινο οργανισμό, για αυτό και τα επίπεδα των μετάλλων στον άνθρωπο εξαρτώνται, αποκλειστικά από την διατροφική πρόσληψή τους. Συμμετέχουν ενεργά στη ρύθμιση διαφόρων φυσιολογικών λειτουργιών, συμπεριλαμβανομένων της μεταφοράς οξυγόνου στα κύτταρα και της διατήρησης της καλής λειτουργίας του νευρικού συστήματος. Επίσης, είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη, διατήρηση, και αποκατάσταση των ιστών και των οστών. Τα μέταλλα διακρίνονται σε δύο βασικές ομάδες, τα μακρομέταλλα και τα ιχνοστοιχεία, με βάση την ποσότητα που απαιτείται από τον οργανισμό μας. Γενικά κάθε μέταλλο που απαιτείται σε ποσότητα κάτω των 15 mg ημερησίως στη διατροφή μας, ονομάζεται ιχνοστοιχείο.
 
ΑΜΙΝΟΞΕΑ
ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΑ
ΠΡΕΒΙΟΤΙΚΑ
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΛΙΠΑΡΑ ΟΞΕΑ
ΕΙΔΙΚΑ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΑ
ΥΠΕΡΤΡΟΦΕΣ
ΕΙΔΙΚΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΕΣ
ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
ΒΟΤΑΝΑ ΩΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

 

 ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΑ

H ομοιοπαθητική προέρχεται από τις λέξεις «όμοιον» και «πάθος» και βασίζεται στο αξίωμα πως «τα όμοια θεραπεύονται με τα όμοια», σύμφωνα με το οποίο η θεραπεία μιας ασθένειας σωματικής ή πνευματικής, μπορεί να επιτευχθεί με χρήση φαρμακευτικών ουσιών που είναι ικανές να προκαλέσουν τα συμπτώματα αυτής της ασθένειας, όταν χορηγηθούν σε έναν ασθενή. Η ομοιοπαθητική έχει τις ρίζες της στην εποχή του Ιπποκράτη αλλά ως διακριτό σύστημα θεραπευτικής όπως το γνωρίζουμε σήμερα, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από τον  Σάμουελ Χάνεμαν (1755–1843)  (Samuel Hahnemann).

Το φαρμακείο μας προμηθεύεται πρώτες ύλες και ομοιοπαθητικά σκευάσματα από την εταιρεία ΚΟΡΡΕΣ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΑ Α.Ε. που διαθέτει τη μοναδική στην Ελλάδα, αδειοδοτημένη από τον ΕΟΦ, Μονάδα Παραγωγής Ομοιοπαθητικών Α’ Υλών & Ομοιοπαθητικών Φαρμάκων [ISO 9001, ISO 14001]. Εξασφαλίζουμε με αυτό τον τρόπο ασφαλή και ποιοτικά ομοιοπαθητικά σκευάσματα για τους ανθρώπους που ακολουθούν την ομοιοπαθητική πρακτική στη ζωή τους.

 

 ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ

Η ομάδα του φαρμακείου μας ολοκληρώνεται με την έμπειρη και άριστα καταρτισμένη αισθητικό μας, η οποία πάντα με χαμόγελο, θα συμβουλεύσει και θα προτείνει, σύμφωνα με τις ειδικές ανάγκες του κάθε επισκέπτη μας, υπηρεσίες και προϊόντα ομορφιάς. 

 
 ΑΡΩΜΑΤΑ
 ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ
 ΒΡΕΦΙΚΑ ΕΙΔΗ
 ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ
 ΑΝΑΤΟΜΙΚΑ ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ
 ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ
 ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ
 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
 ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΔΙΑΒΗΤΗ
 ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ
 ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΕΙΔΗ
 ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΑ